Analytisch proeven, proef je de analyse? Ibert van der Waal MV

Uitleg theorie technische analyses van wijnen en dan de praktijk van het proeven van restsuikers, alcoholpercentages, pH, zuurgehaltes, schatting van vrij SO2, etc…

Of te wel: is het mogelijk zo analytisch te proeven en een goede schatting te maken van verschillende indicatoren.

Omschrijving: wat houdt het in?

Analytisch proeven: in proefnotities worden zuren, zuurgehalte, vluchtig zuur, alcohol, restsuiker, zwavelgehalte etc. vaak omschreven als ‘laag – middel – hoog’. Hoe laag – hoog dat feitelijk is blijft gissen. Deze cursus behandelt de factoren die theoretisch te onderscheiden zijn en zal m.b.v. voorbeeldwijnen meer inzicht geven in de verhouding van proefnotities en de werkelijke waarden uit analyses.

Welke competenties heb je na het volgen van deze scholing?

Analytisch proeven: meer inzicht in werkelijke waarden in geproefde wijnen van een aantal indicatoren, de complexiteit van technisch proeven en de mate van beïnvloeding van verschillende factoren t.o.v. elkaar.

EXTRA

Aansluitend de mogelijkheid om tegen meerprijs wijn-spijs te testen van diverse wijnen met een aantal specifieke voorbeeldwijnen en de invloed van spijs op de beleving in Fort Resort Beemster te Middenbeemster.

Cursus informatie

Tijd en datum:  voorjaar 2019
Docent: Ibert van der Waal MV
Kosten: €65,00

Locatie:
Fort Benoorden Purmerend te Zuidoostbeemster

Pin It on Pinterest