Over de Wijnschool

De Wijnschool is een jonge en ambitieuze onderneming, die zich richt op verschillende activiteiten rondom wijn.

Wilt u een leuke proeverij of actieve wijnreis voor uw bedrijf of zakenrelaties organiseren, of samen met vrienden een wijncursus volgen dan zal de Wijnschool een programma samenstellen wat zal voldoen aan verwachtingen die u belangrijk vindt!

Voor de branchegerichte bedrijven zoals horeca, wijnwinkels en wijnimporteurs is Klazien Vermeer als vinoloog in te huren voor promotieactiviteiten rondom wijn en hierbij het prettig en vakkundig vertegenwoordigen van uw bedrijf.

De Wijnschool organiseert voor u diverse evenementen op maat, kijk gerust verder op de site om de mogelijkheden te ontdekken!

De Wijnschool is erkend:

Associatie van Wijndocenten  Register Wijndocent SDEN  

Docenten

Klazien Vermeer

Klazien Vermeer

Eigenaar, Registervinoloog, Register wijndocent, Wijnjuf onderbouw en bovenbouw

De drijvende kracht achter De Wijnschool is wijnjuf Klazien Vermeer, Registervinoloog, SDEN Register Wijndocent (aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie).  Klazien is naast het runnen van haar Wijnschool 11 jaar werkzaam geweest als opleidingsmanager van de Vinologenopleiding en coördinator van het begeleidingstraject Magister Vini.

De passie voor wijn is er altijd geweest, hierdoor kwam al snel het gevoel dat ik er meer mee wilde doen. Daarom ben ik Register Vinoloog geworden en gestart met De Wijnschool. Tegenwoordig ben ik totaal ondergedompeld in het wijnvak. Ik geef diverse cursussen en proeverijen, heb 11 jaar gewerkt als opleidingsmanager van de Vinologenopleiding, ik ben  jurylid voor wijnkeuringen en organiseer diverse wijnreizen. En misschien ken je me wel als de wijnliefhebber uit de Zwitserleven reclamespot op tv. Of misschien wel van mijn benoeming als Wijnvrouw van het jaar 2016 (door Perswijn).

Jesse Vermeer

Jesse Vermeer

Vinoloog en meester onderbouw en bovenbouw

Als zoon van juf Klazien was er natuurlijk geen ontkomen aan om zelf ook actief te zijn binnen de wijnwereld, zo ben ik in 2012 gestart met het opzetten van Black & Bianco. Na 4 jaar krijgt het merk steeds meer voet aan de grond binnen de Nederlandse Horeca en kijken we zelfs al een beetje over de landsgrenzen.

Vorig jaar was dus een goed moment om met de Vinologenopleiding te starten, extra kennis van wijn en terroir komt goed van pas (aangezien we elk jaar een nieuwe selectie maken voor onze witte, rode en rosé wijn). De Vinologenopleiding geeft echter ook de mogelijkheid een andere passie te volgen, lesgeven! Na verschillende jaren sportlessen gegeven te hebben, kon ik daar de afgelopen twee jaar steeds meer wijnproeverijen aan toevoegen. Het is erg interessant om met verschillende mensen allerlei wijnen te proeven en dit te bespreken, dus hopelijk tot snel bij de volgende cursus!

Pin It on Pinterest