Nieuwe Wijn Leerweg SDEN 1,2 en 3

Nieuwe Wijn Leerweg op maat

Bouwen aan je wijnkennis en wijnproefkunde zonder in herhaling te vallen. Effectief, kostenbesparend en op maat.
Je leert alles over wijn en onderweg kun je naar keuze 3 erkende wijndiploma’s halen. Volg je het hele traject dan ben je klaargestoomd voor het examen SDEN 3 Wijnbrevet. Naar wens kun je meteen tijdens de cursus  je Wijnoorkonde SDEN 2  en Wijnvignet SDEN 1 halen. 

Wie?
Deze nieuwe Wijn Leerweg wordt gegeven door Klazien Vermeer, eigenaar  van De Wijnschool. De meeste lessen worden gegeven in de monumentale Stadsboerderij in Nijkerk. De cursus wordt breed opgezet o.a. een les in de wijngaard, een leerzaam bezoek aan een wijnimporteur, een basis wijn- en spijs en een uitgebreide wijn & spijsbelevenis door Koos Brochard i.s.m. Matamata Gastrobar in Harderwijk.

Deze cursus is uitermate geschikt als je werkzaam bent in de horeca of voor echte wijnliefhebbers die de diepte zoeken. Weet je het nog niet zeker, dan kun je de eerste lessen volgen en zelf kiezen of je verder wilt gaan bouwen.

Wat?
Om te weten wat de inhoud is van de cursus raad ik je aan verder te lezen en tevens te scrollen op de website van www.dewijnschool.nl en de informatie bij de afzonderlijke cursussen te raadplegen: de Wijnoorkonde SDEN 2 en het Verkort Wijnbrevet SDEN 3.

Hoe?
We starten met de basis wijnkennis en wijnproeven. Eerst een kennismaking en uitleg over het beoordelen van de kwaliteit van wijn en de basis van het proeven. Na deze kennismaking volgen meteen de lessen op locatie en na de eerste echte les zit je al ruim op het niveau SDEN 1. Je kunt er voor kiezen dit examen* zelf te doen, je ontvangt het diploma Wijnvignet thuis. De volgende 4 lessen werk je door naar SDEN 2 en leer je al veel wijnen proeven en beoordelen en begrijpen door de opgedane kennis over wijnbouw- en vinificatie, de verschillende wijngebieden wereldwijd en je kennis over omgaan met wijn zoals indelen van de wijnkaart, het op de juiste wijze serveren, karafferen etc. Je kunt indien gewenst het landelijk examen SDEN 2* doen en ontvangt het diploma Wijnoorkonde.

Wil je nog een stap verder of heb je SDEN 2 in het verleden al gevolgd dan ga je hierna de verdieping in op niveau SDEN 3*. Regulier is dat dan alle lesstof van SDEN 2 herhaald wordt en dan pas verdiepen. Deze stap slaan wij over en dat geeft een enorme tijdsbesparing en kostenbesparing van €250,00. We gaan dieper in op wijnbouw- en vinificatie, het proeven wordt uitgebreider, uitdagender en complexer en je leert nog veel meer gebieden en wijnen kennen. Ga je voor het examen? Houd dan rekening met plm 3-6 uur zelfstudie per week. Dit hangt af van je niveau aan de start. Ga je door voor het vervolg dan kun je je SDEN 2 boek inruilen voor het SDEN 3 lesboek t.w.v. €45,00.

Middels de online leeromgeving “het digitale klaslokaal” zijn er voldoende mogelijkheden om de lesstof te herhalen middels oefenvragen op de verschillende wijnniveaus. Binnen je digitale klas kun je veel informatie uitwisselen met medecursisten en vind je de juiste opdrachten waardoor je wat je leert direct in de praktijk kunt toepassen.

Een SDEN 3 diploma is een uitstekende basis om te werken met wijn in de horeca/ wijnhandel en slijterijen. Het is een enorme aanvulling op je CV en je kunt in de toekomst door naar de vinologenopleiding van de Wijnacademie.

We sluiten af met een wijn-spijs workshop, waar iedereen ongeacht het niveau aan deel kan nemen. Dit is een onvergetelijke ervaring en vindt komend jaar plaats bij Matamata Gastrobar o.l.v. Koos Brochard.

Let op:

*) de examenkosten vallen buiten de cursuskosten

Informatie over de landelijk erkende examens: (vrijblijvend).

 • Wijnvignet SDEN 1 €15,00 (Online)
 • Wijnoorkonde SDEN 2 €90,00
 • Wijnbrevet SDEN 3 €110,00
Wijndocent Klazien Vermeer

Cursus informatie


Kosten voor het gehele traject van 10 lessen t/m SDEN 3 €590,00 all-in. Betaling in termijnen is mogelijk.

Een besparing van circa €200,00 t.o.v. het volgen van de afzonderlijke reguliere lessen

 • 10 inspirerende lessen
 • Lesboek “Ik weet veel van wijn” t.w.v. €40,00
 • Proefformulieren en aromawiel
 • Examentraining SDEN 2
 • Examentraining SDEN 3
 • Workshop wijn-spijs
 • Eigen digitale wijnklas
 • Ondersteuning met E-learning
 • Oefenvragen per wijnniveau

Eerst rustig opbouwen? Bepaal zelf je bouwstenen:

Bouwsteen SDEN 1 en 2: in totaal 5 lessen €295,00 incl een basis wijn- en spijs workshop
(je volgt les 1 t/m 5)
Bouwsteen Verdieping SDEN 3: in totaal 5 extra lessen incl een uitgbebreide wijn-spijsworkshop €295 (je volgt les 1 t/m 10)

 

Locatie:

Stadsboerderij Nijkerk
Venestraat 58
3861BZ Nijkerk

Data:
dinsdag 19.00 – 22.15

Nieuwe Leerweg deel 1 (Wijnoorkonde)

 • dinsdag 10 september 2024 SDEN (1)2
 • dinsdag 24 september 2024 SDEN 2
 • dinsdag 15 oktober 2024 SDEN 2
 • dinsdag 12 november 2024 SDEN 2
 • dinsdag 26 november 2024 SDEN 2 Basis Wijn & Spijs

Nieuwe Leerweg deel 2 (Verkort Wijnbrevet)

 • dinsdag 14 januari 2025 SDEN 3
 • dinsdag 28 januari 2025 SDEN 3
 • dinsdag 11 februari 2025 SDEN 3
 • dinsdag 11 maart 2025 SDEN 3
 • dinsdag 25 maart 2025 SDEN 3 Uitgebreide Wijn & Spijs bij Matamata Gastrobar Harderwijk o.l.v. Koos Brochard

Je kunt je lesboek SDEN 2 inruilen voor het lesboek SDEN 3
“Ik weet veel van wijn”.

 

Schrijf je direct in voor deze wijncursus op maat:

  Ja, ik schrijf mij in!

  Straat en huisnummer

  Postcode en Woonplaats

  Telefoonnummer

  Email adres

  Leeftijd


  U ontvangt na inschrijving een bevestiging via email.

  Pin It on Pinterest