Felix Heimes – Weingut Würtzburg

Proeven met Felix Heimes – Weingut Würtzberg

– Geballte Power an der Saar-

Ga mee op wijnreis langs de steile wijngaardhellingen van de Mosel naar de Saar en samen met de jonge getalenteerde wijnmaker Felix Heimes de mooie wijnen ontdekken van Weingut Würtzberg in Serrig. ‘Grossen Lagen, Grosser Leidenschaft, Grosser Tradition’.

In 2018 hebben wij Weingut Würtzberg (voorheen Weingut Dr. Siemens) bezocht tijdens een wijnstudiereis georganiseerd door De Wijnschool i.s.m. Erik van Duijn, De Wijntherapeut. We werden betoverd door de prachtige wijnhellingen en kregen een hartelijke ontvangst door moeder Dorothee en zoon Felix, oenoloog. 

Weingut Würtzberg heeft een monopolie-positie qua wijngaardhellingen Serriger Würtzberg en de Serriger- Herrenberg. Dit zijn twee VDP Grosse Lagen, hieraan is Ockfener Bockstein als derde toegevoegd.

Het webinar is donderdag 29 april om 19.00 uur. Het wordt een mooie, leerzame, actieve en gezellige proefavond. Je ontvangt er ook nog een mooi aromawiel bij van het Duits Wijninstituut (DWI).
De wijnen hebben veel karakter en kunnen langer bewaard worden. Je kunt er in het weekend ook nog van genieten.
Na de presentatie door Felix Heimes gaan we proeven. De proeverij wordt door vinoloog Klazien Vermeer begeleid i.s.m. Felix. Erik van Duijn geeft na opgave meteen een paar mooie wijn- en spijstips. Het is namelijk aspergetijd…
Je ontvangt een uitnodiging om deel te nemen aan deze interactieve proeverij via zoom. Bestel de wijnen middels onderstaande link en zorg dat je de flessen tijdig in huis hebt.

“Weine mit unglaublich viel Potenzial….Geballte Power an der Saar” (Falstaff 2021)

De volgende drie karakteristieke wijnen worden geproefd:

  • Riesling Ockfener Bockstein 2019
  • Pinot Blanc 2019
  • Spätburgunder 2019

Direct boeken en bestellen kan via de Wijntherapeut. 

Felix Heimig

Pin It on Pinterest