Professionele wijnstudiereis Zuid-Afrika 2017

voor Vinologen, Magistri Vini en oud- studenten Wijnacademie


Periode : 7 maart 2017 – 17 maart 2017. Extra verlengd met 2 dagen Kaapstad.

Wijnstudiereis Zuid-Afrika

 

Drie jaar geleden hebben we al mogen genieten van een fantastisch leerzame wijnstudiereis Zuid-Afrika. Op veler verzoek gaan we deze reis nu wederom organiseren en met een grotendeels nieuw programma. Deze wijnstudiereis is samengesteld door Sara Channell (WOSA), Udo Göebel, (Magister Vini, eigenaar Winematters en docent Zuid-Afrika aan de Wijnacademie) en Klazien Vermeer (opleidingsmanager Wijnacademie, wijndocent en eigenaar van De Wijnschool).

Bij deze reis ligt de nadruk op het bezoeken van wijnhuizen, proeverijen en workshops, Maar we gaan ook genieten van cultuur, natuur en lekker eten. Variatie, verdieping en verbazing. Er is voldoende tijd uitgetrokken voor het zien van Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, Stellenbosch, Paarl, Franschhoek en Hermanus en is er extra aandacht voor de culinaire genoegens van de Kaap. Bij de bezoeken aan de wijnhuizen wordt de groep zoveel mogelijk ontvangen door de eigenaar of wijnmaker voor een VIP-behandeling.

Tafelberg

Tafelberg


Programma onderdelen:

  • – Masterclass bij Universiteit Stellenbosch
  • – Proeverijen bij top wijnmakers
  • – Overzichtsproeverijen
  • – Picknick in de wijngaard
  • – Presentatie door voorzitter Chenin Blanc Association (Ken Forrester) met aansluitende wijn-spijs lunch in Restaurant 96 Winery Road
  • – Snoekbraai
  • – Rondleiding bij een wijnstokkenkweker
  • – Bio-dynamische tour door een wijngaard
  • – Tour naar Kaap de Goede Hoop
  • – Vrije tijd in Hermanus, Franschhoek en Kaapstad

 

+ Lees hier het uitgebreide programma

Stellenbosch

Dag 01: dinsdag 7 maart 2017

Vertrek: uit Amsterdam 10.10 uur, aankomst Stellenbosch 22.30 uur

Verblijf in: Protea Hotel Stellenbosch


Dag 02: woensdag 8 maart 2017

Stellenbosch

Stellenbosch is het oudste dorp van Zuid-Afrika, gesticht zo’n 30 jaar na Kaapstad. Stellenbosch is een belangrijk centrum voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Voor toeristen is Stellenbosch aantrekkelijk vanwege de vele oude huizen in Kaaps-Hollandse stijl. Vooral de Dorpstraat is schilderachtig mooi. De vele eiken zijn een overblijfsel van de grote behoefte aan eikenhout in de begintijd van de wijnboerderijen. De van oorsprong Europese wijnboeren waren namelijk gewend hun wijnvaten van eikenhout te maken. Stellenbosch wordt daarom ook wel Eikestad genoemd. Omdat de eiken door het Zuid-Afrikaanse klimaat echter veel sneller groeiden dan in Europa, bleek het eikenhout al snel te sponzig, en dus ongeschikt, om wijnvaten van te maken.

Verder heeft Stellenbosch één van de bekendste universiteiten van Zuid-Afrika. Natuurlijk mag je Oom Samie se winkel niet missen. Deze kleine traditionele winkel die al 200 jaar oud is, verkoopt alles van pruimtabak, biltong, tot aan kruiden en antieke gebruiksvoorwerpen. Een echte winkel van sinkel en zeer de moeite waard om te bezoeken.

  • – Stadswandeling in Stellenbosch met Teddy Hall 
  • – Universiteit Stellenbosch – Prof. Florian Bauer
  • – Chenin Blanc proeverij en diner bij 96 Winery Road

Verblijf in: Protea Hotel Stellenbosch

Protea Hotel Stellenbosch

Protea Hotel Stellenbosch


Dag 03: donderdag 9 maart 2017

Stellenbosch / Paarl

Paarl is de stad van de KWV, de Paarlberg, olijfbomen, kaasmakerijen en véél wijnbedrijven.

  • – Villiera met uitleg over Kaapse Vonkel inclusief proeverij
  • – Vineyard walk, picknick en Voor-Paardeberg proeverij bij Scali
  • – Vrije tijd bij Spice Route, keuze tussen koffie/chocolade/biltong/grappa/bier etc.
  • – Snoekbraai en proeverij bij Kanonkop

Verblijf in: Protea Hotel Stellenbosch


Dag 04: vrijdag 10 maart 2017

Stellenbosch / Wellington

Wellington is het centrum van de wijnstokkenkwekers.

  • – Rondleiding bij Bosman Nursery met aansluitende proeverij en lunch.
  • – Warwick (Big 5 safari door de wijngaard/tasting/cellartour
  • – Diner op chique bij Delair Graff

Verblijf in: Protea Hotel Stellenbosch


Dag 05: zaterdag 11 maart 2017

Stellenbosch

  • – Bio-dynamische tour en aansluitende lunch bij Waterkloof
  • – Proeverij en diner bij Clos Malverne met extra wijnen van Jeremy Walker

Verblijf in: Protea Hotel Stellenbosch


Dag 06: zondag 12 maart 2017

Hermanus en Elgin

Hermanus is bekend door haar combinatie van lage, ruige kliffen en kristalhelder water. Net boven Hermanus aan de R320 ligt de Hemel en Aarde Vallei. Hier vindt u een aantal fraaie wijn estates, zoals Newton Johnson, Hamilton Russel en Bouchard Finlayson.

  • – Proeverij Hemel-en-Aarde wijnen en aansluitend lunch bij Newton Johnson
  • – Vrije tijd in Hermanus
  • – Proeverij en buffetdiner Paul Cluver

Verblijf in: Protea Hotel Stellenbosch


Dag 07: maandag 13 maart 2017

Franschhoek

Franschhoek wordt de gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd dankzij de vele top-100 restaurants die zich hier bevinden. Franschhoek ligt in de Hugenotenvallei tussen Stellenbosch en Paarl. Eind 1600 vluchtten de Hugenoten (Franse Protestanten) uit Frankrijk naar deze streek en Franschhoek dankt zijn naam aan hen.

  • – Bellingham met Niels Groenewald incl. lunch
  • – Proeverij bij Mullineux en cellartour
  • – Vrije tijd in Franschhoek
  • – Diner bij Glenelly in Stellenbosch

Verblijf in: Protea Hotel Stellenbosch


Dag 08: dinsdag 14 maart 2017

Stellenbosch en Kaapstad

Cape Town / Kaapstad

De komende dagen gaat u Kaapstad verkennen, moederstad van Zuid-Afrika en één van de mooiste steden ter wereld. De magie van deze stad is onbeschrijfelijk. Gebouwd aan de beroemde Tafelberg en ingesloten tussen de mooiste stranden en wijnvelden van de Westkaap.

  • – Proeverij bij DeMorgenzon
  • – Proeverij bij Jordan en lunch bij Bakery
  • – Proeverij bij Meerlust/ Foundry
  • – Vrij diner in Kaapstad

Verblijf in: Protea Cape Town Fire and Ice

Protea Cape Town Fire and Ice

Protea Cape Town Fire and Ice


Dag 09: woensdag 15 maart 2017

Kaapstad / Cape Point

Via een prachtige route rijden we naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point.

  • – Proeverij en picknick lunch bij Cape Point Vineyards.
  • Kaap de Goede Hoop

Verblijf in: Protea Cape Town Fire and Ice

Cape point vineyards

Cape point vineyards


Dag 10: donderdag 16 maart 2017

Kaapstad

Uitchecken en vrije besteding van de dag in Kaapstad.
We sluiten af met een licht diner bij Bizerca.
In de avond worden we opgehaald voor transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar huis.


Dag 11: vrijdag 17 maart 2017

Vertrek: 00.30 uur Vlucht naar Amsterdam ( KL 702 )

Aankomst: in Amsterdam 11.20 uur

- Uitgebreid programma sluiten

Geweest

De Wijnschoolkrant ontvangen?

Ontvang nu het laatste nieuws over Wijn, Aanbiedingen, Wijncursussen, Wijnreizen en meer.

Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacy verklaring van De Wijnschool.

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest