Wijn en bijbelreis naar Israel

Ga mee op deze zeer bijzondere reis door Israël, het Land van de Bijbel en de wijn.

Het is verrassend hoe vaak het woord “ wijn” in de Bijbel voorkomt. Zowel in het Oude Testament als in het Nieuwe Testament, en vaak juist op heel bijzondere momenten.

Annemarie Hubers en Klazien Vermeer

Reisleiders: Annemarie Hubers en Klazien Vermeer

Onder de gepassioneerde leiding van Annemarie Hubers (theoloog) en Klazien Vermeer (vinoloog) kunt u meegaan op een zeer unieke wijnreis door de Bijbel. Ze weten alles over de wijngebieden in Israël, het land waar Jezus leefde en wonderen deed. Een reis waarin u zult ontdekken welke symbolische betekenis wijn in de Bijbel heeft. Daarnaast leert u ook o.a. het proeven van wijn en het verschil qua wijnstijlen.

We zijn uitgenodigd door de betere wijnhuizen die Israël rijk is, om een bezoek te brengen aan zowel de wijngaarden als de wijnhuizen. Natuurlijk zullen wij ook bij ieder wijnhuis de diverse wijnen gaan proeven! Maar ook willen we gaan ontdekken welke plaats de wijn nu bijvoorbeeld inneemt bij een Shabbatmaaltijd die wij bij een aantal families thuis zullen meevieren. We bezoeken daarnaast Bijbelse plaatsen zoals Nazareth, het Meer van Galilea, Safed en Qasr El Yehud. Natuurlijk is Jeruzalem één van de hoogtepunten van deze reis. We zien hier de bekende bezienswaardigheden als de Klaagmuur en de Olijfberg.

Lees hier een mogelijke opzet van het uitgebreide programma

VAN DAG TOT DAG

carmel-winery-tasting-cellarDag 1, maandag 16 oktober 2017: Amsterdam – Tel Aviv – Carmel Winery – Tiberias
In de vroege ochtend vliegen we naar Tel Aviv, waar we op de luchthaven Ben Gurion International Airport eind van de ochtend aankomen. Hier worden we verwelkomd door een vertegenwoordiger van ons agentschap ter plaatse. Na een eenvoudige lunch rijden we naar het eerste wijnhuis van deze reis, Carmel Winery, gelegen in Zichron Yaakov. Dit wijnhuis, opgericht door Baron van Rothschild in de laat 19e eeuw, introduceerde de moderne wijnproductie in Israël en de wijn die hier gemaakt wordt, is nog steeds één van de belangrijkste wijnen, het vlaggenschip, van het land. We maken een rondleiding door de wijnmakerij, en genieten van verschillende wijnen en een heerlijk diner. Na dit bezoek gaan we per bus verder naar ons hotel in Galilea. Overnachting hebben we in het hotel in Tiberias.

uitzicht-over-het-meer-van-galileaDag 2, dinsdag 17 oktober 2017: Nazareth – Meer van Galilea – Golan Heights Winery – Katzrin
Na een goed ontbijt beginnen we de dag met een busrit naar Nazareth om een bezoek te brengen aan Nazareth Village, een openluchtmuseum over het leven in de tijd van de Heere Jezus. We rijden verder naar het Meer van Galilea, een belangrijk meer voor de drinkwatervoorziening. We maken een boottocht over het meer. De rust die u ervaart op het meer maakt u stil en doet u terugdenken aan de verhalen uit de Bijbel. Daarna rijden we naar de Golan Hoogte en bezoeken hier Golan Heights Winery. Dit huis maakt één van de meest toonaangevende wijnen van Israël, gevestigd op de vulkanische gronden van de Golan Hoogte. Tijdens de rondleiding zien we de moderne manier van wijn maken en kunnen we deze bekroonde wijnen ook proeven. Bij de naastgelegen brouwerij zijn we welkom voor een mooie lunch. We reizen verder naar Katzrin voor een bezoek aan de ‘Olive Oil Press’, een unieke plek in deze oude Joodse stad. Hier wordt een van ’s werelds beste extra virgen olijfolie geproduceerd. Ook maken ze 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten, allemaal gebaseerd op deze olijfolie. Tijdens een rondleiding wordt het verwerkingsproces uitgelegd inclusief een film hierover. Het bezoek eindigt met een gastronomische proeverij van de verschillende smaken van extra virgen olijfolie. We keren terug naar het hotel in Tiberias voor diner en overnachting.

adir-visitors-center-event3Dag 3, woensdag 18 oktober 2017: Safed – Adir Winery – Galilea – Galil Mountain Winery
Deze dag beginnen we met de mysterieuze stad Safed, de geboorteplaats van Kabbala. We slingeren door de nauwe straatjes en bezoeken de oude synagogen en verschillende kunstenaarshuizen. We gaan verder naar het volgende wijnhuis, Adir Winery, gevestigd in het hart van de regio Upper Galilee, gelegen op de hellingen van Admon Mountain. Een inspirerend familiebedrijf dat de standaard van Israëlische wijn op een ander niveau brengt. Adir Winery won de regionale trofee van Decanter en vorig jaar de Prix du Sommelier van Nederland. De wijnen zijn van zo’n hoge kwaliteit door de gunstige omstandigheden waarin de druiven worden geteeld en geoogst. We zullen een aantal wijnen proeven en kunnen genieten van een heerlijke lunch. Aansluitend maken we een natuurwandeling in Galilea. Hierna gaan we naar Galil Mountain Winery die bij de Kibbutz van Yiron ligt, tegen de noordelijke grens van Israël. In deze regio wordt wijn al meer dan 2000 jaar gemaakt. Dit wijnhuis streeft ernaar om de delicate balans tussen traditie en technologie in de kwaliteit van de wijn te bewaren, en grossiert in medailles, ook in Nederland: de Yiron werd nummer 1 van Nederland in 2014 en werd tevens de beste wildwijn van Nederland. Na het diner keren we terug naar het hotel voor de overnachting.

qasr-el-yahud-dopen-jordaan-johannes-de-doper-jezus-bijbel-israe%cc%88l-5Dag 4, donderdag 19 oktober 2017: Qasr El Yehud – Jeruzalem
Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we naar de Jordaanvallei. We reizen zuidwaarts naar Qasr El Yehud, een traditionele doopplaats aan de Jordaan. Dit is de doopplaats waar Johannes de Doper Jezus en vele anderen heeft gedoopt. Maar ook de plaats waar de Israëliërs de Jordaan overstaken naar Het Beloofde Land. We reizen verder naar Jeruzalem. Na aankomst ontvangen we een welkomstceremonie met drankje. Vervolgens gaan we naar de Machaneh Yehudah openluchtmarkt en ervaren de verschillende plekken op de markt, de geluiden, de geuren en de smaken van Israël. Op deze markt kunt u op eigen gelegenheid heerlijk lunchen. In de middag komen we aan bij het hotel in Jeruzalem, waarna we de rest van de middag vrij te besteden hebben.

castel-winery-wijnvatDag 5, vrijdag 20 oktober 2017: Tzora Winery – Domaine du Castel – Jeruzalem
Na een goed ontbijt wonen we een master class bij van de Master of Wine Eran Pick op Tzora Winery, gelegen op de heuvels van Judea, even buiten Jeruzalem. De wijnen van Tzora horen tot de top in Israël maar ook daarbuiten. Tijdens deze presentatie leert u alles over de wijn die in dit land gemaakt wordt. Hierna reizen we naar Domaine du Castel. Dit kleine wijnhuis is gevestigd in Yad Hashmona en ook dit huis wint jaarlijks prijzen, en staat bekend als het koninklijk wijnhuis van Israël. De wijnen worden geroemd in gerenommeerde internationale wijnbladen als Winespectator en Wine Advocate van Robert Parker. Tijdens een traditioneel Arabische lunch zullen we deze wijnen proeven. In de middag keren we weer terug naar Jeruzalem. Als de zon ondergaat, bezoeken we de Klaagmuur op het moment dat de Joden zich voorbereiden op de Shabbat. Dit is een unieke ervaring en u zult zich één voelen met het land en de cultuur. Aansluitend gaan we met elkaar de traditionele Shabbatmaaltijd vieren bij Joodse families thuis. Daarna worden we teruggebracht naar het hotel voor de laatste overnachting in Israël.

beter-uit-israel-jeruzalem-koepel-uitzichtDag 6, zaterdag 21 oktober 2017: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam
Na het ontbijt bezoeken we de belangrijkste plaatsen in de Oude Stad van Jeruzalem. We beginnen op de Olijfberg, voor een prachtig uitzicht over de Oude Stad met de Tempelberg. Vervolgens lopen we via de Leeuwenpoort naar het Hof van Gethsemané en verder naar het Huis van Kajafas, de locatie waar Petrus Jezus verloochende. Via de oude Stefanuspoort treden we de Oude Stad binnen, waar we de Heilige Grafkerk zien en de sfeer proeven op de bazaars in de Arabische Wijk. We wandelen over de Via Dolorosa langs de baden van Bethesda met de Kerk van St. Anna. We lunchen in een restaurant in de Oude Stad. Indien de tijd het toelaat wandelen we nog naar de Graftuin, het laatste bezoek van deze reis. In de loop van de middag keren we terug naar het hotel om uit te checken en de bagage op te halen. Aansluitend worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugreis naar Nederland.
N.B. Programmaonderdelen en –volgorde zijn onder voorbehoud
Meer over deze Wijn en Bijbelreis en inschrijven vind je op:
https://www.beter-uit.nl/reizen/wijnenbijbelreis-israel

Laat weten of u interesse heeft in deze reis:

  Ja, ik schrijf mij in!

  Straat en huisnummer

  Postcode en Woonplaats

  Telefoonnummer

  Email adres

  Leeftijd


  U ontvangt na inschrijving een bevestiging via email.

  Geef uw interesse aan, dan houden wij u op de hoogte

  Kosten va.:
  € 1.499,00
  inclusief:

  • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv retour met Transavia
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
  • 20 kilo ruimbagage
  • Transfer luchthaven – hotel retour
  • Vijf overnachtingen in goede driesterrenhotels
  • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
  • Verblijf op basis van volpension (m.u.v. dag 4)
  • Verblijf op basis van logies en ontbijt op dag 4
  • Vervoer per comfortabele touringcar met airconditioning tijdens de excursiedagen
  • Alle excursies inclusief entreegelden en bezoeken aan gerenommeerde wijnbedrijven inclusief rondleiding en wijnproeverijen volgens programma*
  • Nederlandssprekende gids tijdens de excursiedagen
  • Bagageservice op het vliegveld en bij de hotels
  • Reisinformatiepakket per boeking

  * excursies en inbegrepen entreegelden
  Nazareth Village, Boottocht op het Meer van Galilea, Olive Oil Press, Synagoge en kunstenaarshuizen in Safed, natuurwandeling Galilea, Qasr El Yehud, Mechaneh Yehuda Openluchtmarkt, Master class Eran Pick, Klaagmuur Jeruzalem, Olijfberg, Hof van Gethsemane, St. Anna kerk, Graftuin; wijnbezoeken bij Carmel, Golan Heights, Adir, Galil Mountain, Castel.

  Niet inbegrepen

  • Toeslag éénpersoonskamer 365,-
  • Lunch en diner op dag vier
  • Fooien 5,50 per persoon per dag voor gids, chauffeur en hotelpersoneel
  • Eventuele verhoging van brandstoftoeslagen, lokale reis- en vertrekbelastingen
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Administratiekosten 25,- per factuur
  • Stichting Calamiteitenfonds Reizen 2,50 per factuur (maximaal negen personen per factuur)

  Overige informatie:
  Let op: Deze reis gaat door bij een minumum aantal van 40 personen.

  Pin It on Pinterest