Workshop Wijn & Spijs
Workshop Wijn & Spijs
Ben je wijnliefhebber en wil je leren hoe je wijn combineert met gerechten? Dan is deze workshop iets voor jou. Je leert en oefent ook nog andere basisvaardigheden zoals de opbouw van je menu, het samenstellen van een wijnarrangement naast de basis van het combineren van wijn en spijs.
We starten met een workshop en vervolgens gaan we het geleerde in de praktijk toepassen. Bij vier verschillende gerechten worden wijnen geschonken en jij ontdekt en ervaart wat de mooiste combinatie is en waarom. Je leert niet alleen de proeftechniek, maar ook het communiceren over wijn en het beschrijven van wijnen. het glaswerk en serveertemperaturen. Deze workshop maakt je keuze eenvoudiger bij het raadplegen van een wijnkaart en het samenstellen van een mooi menu met bijpassende wijnen. Iedereen kan deze workshop volgen, je hoeft geen specifieke kennis te hebben van wijn. Naast leerzaam ook erg gezellig.
Kom een keer langs in onze Stadsboerderij Cleyn Steenlershof!
De workshop Wijn & Spijs bestaat uit 1 avond of dagdeel en is te reserveren voor een groep.
Stuur voor informatie en een offerte een mail naar klazien@dewijnschool.nl
inclusief:
- proefformulieren
- kwaliteitswijnen
- bijpassende gerechtjes
- het wijnproefboekje
- hand-outs
Docent: Klazien Vermeer, Vinoloog van de Wijnacademie
Aanvang:
Datum: in overleg
Tijd: 19.00 – 22.00
Locatie
Bij mooi weer in onze stadstuin!
Stadsboerderij Cleyn Steenlershof, Venestraat 58, 3861 BZ Nijkerk.
Prijsindicatie €45 – €65 all in afhankelijk van de grootte van de groep.