Exclusieve wijnstudiereis Chili & Argentinië 2019

26 januari 2019 – 5 februari 2019,  11 dagen

Chili en Argentinie wijnreis

Deze fantastische reis is samengesteld door De Wijnschool in samenwerking met Frank Donker, docent Wijnacademie Chili & Argentinië en Ibert van der Waal, Magister Vini en docent Wijnacademie. De focus in het programma ligt op zo veel mogelijk afwisseling en zowel verdieping als beleving: de prachtige wijngaarden; de indrukwekkende viñas en bodegas; de sneeuwtoppen van de Andes; het bruisende Buenos Aires!! Het doel is om een onvergetelijk en compleet beeld te geven van twee unieke wijnlanden Chili en Argentinië, gelegen ieder aan weerszijden van de Andes.

We zijn verheugd dit onderstaande programma aan te kunnen bieden en blij met de medewerking van verschillende docenten van de Wijnacademie om bezoeken mogelijk te maken. Wijzigingen zijn voorbehouden. Deze reis is geaccrediteerd door de Wijnacademie en in het scholingsprogramma voor herregistratie opgenomen.

Dag 01:  zaterdag 26 januari 2019
Vertrek uit Amsterdam, verzamelen om 18.00 uur voor vlucht 20.55 uur (KL701), tussenstop in Buenos Aires en op zondag 27 januari om 11.05 uur aankomst in Santiago de Chile.

Dag 02: zondag 27 januari 2019
12.00/12.30 uur Transfer naar Talca in de Maule Valley. Inchecken en opfrissen in Hotel Casino. Aansluitend een prachtige overzichtsproeverij van overige wijngebieden van Chili die we niet gaan bezoeken. Proeverij verzorgd door Wines of Chile.
Diner in Talca of omgeving. Overnachting in Hotel Casino. www.casinotalca.cl

Dag 03: maandag 28 januari 2019

07.30 ontbijt en aansluitend om 08.30 vertrek naar Concha y Toro Innovation Centre in Talca voor een inspirerende masterclassUpdate van Chileense wijnindustrie en nieuwe projecten.”
Rond de middag vertrek naar Cono Sur in Chimbarongo. Bezoek, fietstoer, proeverij en lunch. Conosur is baanbrekend in sustainability en de grootste pinot noir producent in Chili. We fietsen door de wijngaarden, ervaren de terroirverschillen en krijgen moderne uitleg “en route”. www.conosur.com.
Transfer naar Colchagua. Diner met producent Viña Siegel in de regio. Overnachting in Hotel Santa Cruz. www.hotelsantacruzplaza.cl en www.siegelwines.com‘.

Dag 04: dinsdag 29 januari 2019
Na ontbijt om 07.00 uur uitchecken en vertrek om 08.00 uur naar Viña Casa Silva in Colchagua Valley met de topwijngaard in Los Lingues, op hoogte tegen de Andes aan.
Colchagua Valley is hét gebied  voor laat rijpende druivenrassen als carmenère. Bezoek Casa Silva, we zoomen enerzijds in op het micro-terroir project en de carmenèredruif krijgt extra aandacht, vervolgens waan je je echt in Chileense sferen na de rodeo en paardenpolo gevolgd door een geweldige barbecue. www.casasilva.cl.
Transfer naar Viña Leyda in Leyda Valley. In 1998 plantte Viña Leyda de eerste wijnstok in Leyda Valley, 90 km ten westen van Santiago. In dit heuvelachtige wijngebied vlakbij de kust blijkt het terroir ideaal voor sauvignon blanc, sauvignon gris, pinot noir en syrah. Leyda Valley is in korte tijd uitgegroeid tot hét cool climate wijngebied van Chili en een bezoek aan de dichtst bij de oceaan gelegen wijngaard El Granito is een belevenis. www.leyda.cl.

Transfer naar Valparaiso en korte stadstoer. Inchecken in Hotel Atton San Martín in Viña del Mar. Vrije avond in Viña del Mar. www.atton.com/hoteles/atton-san-martin/.

Dag 05: woensdag 30 januari 2019
Na ontbijt om 07.00 uur uitchecken om 08.00 uur en vertrek naar Matetic. Onderscheidend biologische wijnteelt in het koele kustklimaat van San Antonio.  www.matetic.com. Aansluitend lunch in Equilibrio Restaurant.
Na de lunch transfer naar Viña Von Siebenthal in Panquehue, toonaangevend in de Aconcagua Valley. Bezoek, proeverij en genieten van de Andes. www.vinavonsiebenthal.com.
Transfer naar Santiago voor een stadstoer. Santiago is de hoofdstad van Chili en is omringd door bergen. Het is een leuke stad met veel interessante bezienswaardigheden o.a. Presidentieel Paleis La Moneda, dit was het strijdtoneel van de militaire coupe in 1973 door Pinochet. Het sfeervolle middelpunt is Plaza de Armas met veel terrassen, straatzangers en schilders.
Vrije avond.
Diner op eigen gelegenheid in Santiago! Voldoende keuze…

Verblijf in Hotel Atton El Bosque in Santiago. www.atton.com/hoteles/atton-el-bosque/. 

Dag 06: donderdag 31 januari 2019
Na een vroeg ontbijt vertrekken wij voor de transfer naar Argentinië. Vandaag de adembenemende en spectaculaire route over de Andes, panoramische vergezichten, ski resorts, kleine dorpjes, rivieren, bergtoppen en oude zilvermijnen. Zicht op de Aconcagua (6959m).
11.00 Lunch in El Portillo op plm 3000m hoogte net voor de grens in Chili. Na de grens op weg naar Mendoza naar Catena Zapata. Nicolas Catena wordt terecht gezien als de godfather van de Argentijnse wijnbouw en heeft de afgelopen decennia een prachtig, indrukwekkend bedrijf opgebouwd. Uitgebreide ontvangst en proeverij. Hierna komen we aan in de stad Mendoza waar de avond vrij te besteden is. www.catenazapata.com.
Verblijf in: Huentala Hotel in Mendoza www.huentala.com

Dag 07: vrijdag 1 februari 2019
Na het ontbijt vertrekken wij naar Bodegas Lorca in Luján de Cuyo. Mauricio Lorca heeft hier een prachtig bedrijf neergezet en zal ons samen met Sebastián Mendoza (what’s in the name ) ontvangen ons  in deze moderne, economisch gebouwde bodega. Rondleiding op de bodega. Proeverij en vatmonsters van de nieuwe oogst. Proeverij en  “Blend your own Wine Workshop”. www.mauriciolorca.com.

Hierna bezoeken wij Bodegas Fabre in Luján de Cuyo met Las Compuertas en Vistalba hét klassieke gebied voor top malbec. Diane en Hervé Fabre Joyaux  hebben sinds begin van de jaren 90 hier een pracht, boutique bodega opgebouwd, met een aantal zeer oude wijngaarden in deze top sub-districten. Onderwijl een informele lichte lunch overvloedig gelardeerd met Fabre Montmayou wijnen. www.bodegasfabre.com

Dag 08: zaterdag 2 februari 2019
Na een vroeg ontbijt om 07.00 uur transfer naar Uco Valley, het hooggelegen gebied ruim een uur rijden ten zuiden van de stad Mendoza.
Bezoek aan Bodegas Zuccardi in hun nieuwe bodega in La Consulta, één van de hoogtepunten, waar je absoluut geweest moet zijn. Zuccardi weet op alle niveau’s in de markt het optimale uit de druivenstok te halen. Alle kinderen zijn betrokken in het bedrijf als wijnmaker, als verantwoordelijke voor de olijfolie en als verantwoordelijke voor de drie restaurants van het bedrijf. We gebruiken de lunch met empanadas en “lomitos” in hun restaurant in Uco. www.familiazuccardi.com
Na de lunch bezoek van Bodegas Chakana, een kleinere specialistische producent in Uco. Uitgebreid bezoek aan dit sympathieke bedrijf en aansluitend een mooie overzichtsproeverij. www.chakanawines.com.ar
Transfer terug naar Mendoza voor een prachtige avond in Restaurante Francis Millman 1884, de koning van de Argentijnse parilla. www.1884restaurante.com.ar
Overnachting in Huentale Hotel in Mendoza.

Dag 09: zondag 3 februari 2019
Vroeg ontbijt en uitchecken en transfer naar luchthaven voor vlucht naar Buenos Aires, transfer van luchthaven naar hotel. Geen lunch. Vlucht naar Buenos Aires en aankomst rond de middag. Inchecken in Hotel Pulitzer en aansluitend proeverij van diverse Argentijnse wijnen van verschillende producenten uit andere regio´s, verzorgd door Wines of Argentina.
19.30 uur Vertrek naar de tango dinner show bij El Querandi! Wij nemen deze avond deel aan het Argentijnse nachtleven en wonen een fantastische tangoshow bij met diner inclusief wijncollectie. We worden gehaald en teruggebracht bij het hotel.
Buenos Aires is internationaal bekend als de stad van de tango muziek en dans. Zowel de muziek en de dans hebben indirecte invloeden van de Afrikaanse candomble, de Cubaanse Havanera en de Andalusische tango toegevoegd aan de regionale muziek en populaire teksten.
Verblijf in: Hotel Pulitzer in Buenos Aires. www.hotelpulitzer.com.ar

Dag 10: maandag 4 februari 2019
8.00 uur Uitchecken en vrije besteding van de ochtend in Buenos Aires. Het geweldige Buenos Aires. Puerto Madero, Recoleta, La Boca…we kunnen kiezen maar niet alles zien…Wel proeven aan deze geweldige wereldstad; een soort kruising tussen Parijs en Madrid, maar dan nog even wat groter (en soms ook grootser). Aan het begin van de middag worden we opgehaald voor transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar huis.
16.45 uur Vlucht naar Amsterdam (KL 702)

Dag 11: 5 februari 2019
Aankomst in Amsterdam.

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam-Santiago; Mendoza-Buenos Aires; Buenos Aires-Amsterdam
  • Hotelovernachtingen in gerenommeerde hotels
  • Busvervoer en gidsen tijdens de gehele reis
  • Spectaculaire tocht over de Andes en lunchen op de top in restaurant El Portillo
  • Center of Resarch and Innovation bij Talpa: agriculture and enological laboratorium; molecular biology laboratory and experimental wine cellar
  • Uitgebreide proeverijen, ook van vatmonsters
  • ‘Blend your own wine’ workshop
  • Rodeoshow, paardenpolo en een tango-dinnershow
  • Alle genoemde diners en lunches; tapasdiner en diverse parillas
  • Bezoek Santiago, Valparaiso en Buenos Aires
    Prijs:
    €3.495,00 obv een 2- persoonskamer,
    Voor een 1- persoonskamer is de prijs €3995,00

 

 

 

Inschrijven? Klik hier.

Heb je belangstelling en wil je deze reis niet missen, schrijf je dan in middels onderstaand formulier.
Inclusief:

  • vluchten Amsterdam-Santiago; Mendoza-Buenos Aires; Buenos Aires-Amsterdam
  • hotelovernachtingen in gerenommeerde hotels
  • eigen busvervoer en met een engels sprekende gids
  • spectaculaire tocht over de Andes en lunchen op de top in restaurant El Portillo
  • Center of Research and Innovation bij Talpa: agriculture and enological laboratorium; molecular biology laboraty and experimental wine cellar
  • uitgebreide proeverijen, ook van vatmonsters
  • “Blend your own wine” workshop
  • Rodeoshow, paardenpolo en een tango dinnershow
  • Alle genoemde diners en lunches; tapasdiner en diverse parillas
  • Bezoek Santiago, Valparaiso en Buenos Aires
  • Professionele begeleiding door Frank Donker, Ibert van der Waal en Klazien Vermeer

Prijs € 3495,00 obv een 2-persoonskamer.
Er geldt een toeslag voor een  1-persoonskamer.

Ga je mee?

Heb je belangstelling en wil je deze reis niet missen, dan kun je je inschrijven middels onderstaand formulier.

Inclusief:

  • vluchten Amsterdam-Santiago; Mendoza-Buenos Aires; Buenos Aires-Amsterdam
  • hotelovernachtingen in gerenommeerde hotels
  • eigen busvervoer en gidsen
  • spectaculaire tocht over de Andes en lunchen op de top in restaurant El Portillo
  • Center of Research and Innovation bij Talpa: agriculture and enological laboratorium; molecular biology laboratory and experimental wine cellar
  • uitgebreide proeverijen, ook van vatmonsters
  • “Blend your own wine” workshop
  • Rodeoshow, paardenpolo en een tango dinnershow
  • Alle genoemde diners en lunches; tapasdiner en diverse parillas
  • Bezoek Santiago, Valparaiso en Buenos Aires
  • Deskundige begeleiding door Frank Donker, Ibert van der Waal en Klazien Vermeer

Prijs:
€ 3495,00 obv een 2-persoonskamer.
De prijs voor een 1-persoonskamer is €3995,00

 

 

 

De Wijnschoolkrant ontvangen?

Ontvang nu het laatste nieuws over Wijn, Aanbiedingen, Wijncursussen, Wijnreizen en meer.

Door dit formulier in te vullen gaat u akkoord met de privacy verklaring van De Wijnschool.

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest